Wśród dofinansowanych projektów znalazł się także projekt Stowarzyszenia "Pro Carpathia" pn. Promocja tradycyjnej, ekologicznej i zdrowej żywności poprzez wydanie katalogu zdrowych i ekologicznych produktów, na kwotę 20 000,00 zł. Na podpisywaniu umów Stowarzyszenie reprezentowała dr Agnieszka Pieniążek - Prezes Zarządu.
Wyprodukowane w ramach przedsięwzięcia publikacje będą rozdysponowane w szczególności branży konsumenckiej, gastronomicznej na terenie województwa podkarpackiego, a także pośród mieszkańców województwa podkarpackiego, którzy są zainteresowani poszerzaniem swojej wiedzy na temat produktów tradycyjnych, regionalnych, a także ekologicznych. Grupę wiekową będą stanowić odbiorcy od 18 roku życie wzwyż. Będą to osoby prywatne oraz firmy i przedsiębiorstwa szeroko pojętej branży gastronomicznej.
Przewidywane efekty: Efektem niniejszych działań będzie poszerzenie wiedzy na temat ceny produktów lokalnych, regionalnych, tradycyjnych produktów, wyprodukowanych na terenie województwa podkarpackiego, które podyktowane są między innymi ilością przeprowadzanych badań jakościowych, certyfikujących i nadawanych producentom i przetwórcom norm. Efektem rzeczowym widocznym bezpośrednio po realizacji projektu będzie wydanie publikacji w nakładzie 1 000 egzemplarzy.