Regionalny produkt w masowym odbiorze

NAZWA PROGRAMU:
Funduszu Grantów Programu "Agro Smak 2"

INSTYTUCJA UDZIELAJĄCA DOFINANSOWANIA:
Fundacja Fundusz Współpracy

OKRES REALIZACJI:
czerwiec – wrzesień 2006

WARTOŚĆ PROJEKTU:
26 000 zł (w tym dofinansowanie 14 000 zł)

CELE PROJEKTU:

  • upowszechnienie wiedzy o produkcie regionalnym Podkarpacia na skalę masową;
  • wyodrębnienie nowych produktów.

 
CHARAKTERYSTYKA PROJEKTU:

W ramach projektu zostały zrealizowane 2 wizyty studyjne. Pierwsza – objazd zakładów i warsztatów zajmujących się na Podkarpaciu produkcją zarejestrowanych produktów regionalnych (m.in. Ulanów, Białobrzegi k. Łańcuta, Mszana), drugi objazd dziennikarski, tym razem miejsc występowania potencjalnych wyrobów, spełniających zasady obowiązujące produkt regionalny, ale jeszcze nie zarejestrowanych. Ostatni wyjazd będzie efektem ogłoszonego konkursu na poszukiwanie kolejnych produktów regionalnych, zachęcając czytelników do przesyłania wyszperanych recept i przepisów jak i uwagi w tym temacie.

 

 

417.gif