en  

Menu

       

Nasze strony

       
 

Regionalny produkt w masowym odbiorze

Tytuł projektu

Regionalny produkt w masowym odbiorze

Nazwa programu
Funduszu Grantów Programu "Agro Smak 2"
Instytucja udzielająca dofinansowania
Wartość projektu

26 000 zł (w tym dofinansowanie 14 000 zł)

Okres realizacji
czerwiec – wrzesień 2006
Cele projektu

·        upowszechnienie wiedzy o produkcie regionalnym Podkarpacia na skalę masową;

·        wyodrębnienie nowych produktów.

Krótka charakterystyka

W ramach projektu zostały zrealizowane 2 wizyty studyjne. Pierwsza – objazd zakładów i warsztatów zajmujących się na Podkarpaciu produkcją zarejestrowanych produktów regionalnych (m.in. Ulanów, Białobrzegi k. Łańcuta, Mszana), drugi objazd dziennikarski, tym razem miejsc występowania potencjalnych wyrobów, spełniających zasady obowiązujące produkt regionalny, ale jeszcze nie zarejestrowanych. Ostatni wyjazd będzie efektem ogłoszonego konkursu na poszukiwanie kolejnych produktów regionalnych, zachęcając czytelników do przesyłania wyszperanych recept i przepisów jak i uwagi w tym temacie.

Wyszukiwarka

ok

Realizowane projekty


 


 
 

Fb


realizacja: ideo
"Pro Carpathia" 35-064 Rzeszów, ul. Rynek 16/1 | 017 852-85-26 | od 8:00 do 16:00 | Polityka Prywatności